Mézeskalácsos

(elfeledett, régi szakmák nyomában)

Budapest, Róbert Károly körút 74.

 

„A mézeskalács készítését Vágó Edit népi iparművésztől tanultam.  Neki köszönhetem, hogy 1997-ben mézeskalács-készítő szakképesítést szereztem. Azóta családi Bt. keretében a hagyományos kézi mézeskalács-készítés értékeit megőrizve, azokat saját elemekkel  vegyítve írókás, magvas, rátétes figurákat, díszeket készítek.

Mézeskalácsaimat a Mesterségek ünnepén, a Táncháztalálkozón, a Néprajzi Múzeumban Budapesten, a Pünkösdi Sokadalomban Szentendrén és a Nemzetközi Folklórfesztiválon Százhalombattán is rendszeresen bemutatom, de már külföldre is eljutottak (Luxemburg, Németország).

Termékeim méz (24%), liszt, cukor, tojás, margarin, fűszerek és szódabikarbóna felhasználásával készülnek, adalékanyagot nem tartalmaznak

Díszítésre írókát (tojásfehérje + porcukor), kakaót, különböző magokat, tésztarátétet, a színezéshez ételfestéket használok.

A légmentes, zárt csomagolás a termék tartósságát segíti, a címke  valamennyi fontos tulajdonságát feltünteti.

Megrendelésre a bemutatkozó anyagtól eltérő díszítésű, formájú, méretű mézeskalács készítését is vállalom.”